Cisco Hálózati Akadémia

Kategória: Tartalom Módosítás: 2017. április 19. szerda Megjelent: 2017. április 19. szerda

Bemutatkozik a Cisco Hálózati Akadémia

A Cisco Hálózati Akadémia (Cisco Networking Academy) 1997-es alapítása után 1999-ben kezdte meg működését Magyarországon. Célja az általános hálózati informatikai ismeretek és azon belül a Cisco technológiai tudás minél szélesebb körű terjesztése az oktatás minden szintjén és formájában (közoktatás, szakképzés, felnőttképzés és felsőoktatás valamint iskolarendszerű és iskolarendszeren kívüli nappali képzés és távoktatás).  Az akadémiai tananyagok teljes mértékben összhangban vannak a 2013 szeptemberében bevezetett új OKJ és szakképzési kerettantervek követelményeivel.

A NetAcad néven is emlegetett Cisco Hálózati Akadémia önkéntes alapon szerveződő közösség. Tagjai azok az oktatási intézmények és non-profit szervezetek, amelyek arra vállalkoznak, hogy a Cisco által kifejlesztett elektronikus tananyagokat egységes eLearning környezetben, saját oktatási rendszerükbe integrálva oktatják, az iparágban használt legújabb hálózati eszközök felhasználásával.Intézményünk 2016-ban csatlakozott a Cisco Hálózati Akadémiához.
A tananyag szerves részét képezi a kerettantervnek, melynek értelmében a 9-13. évfolyamokon zajlik az oktatás.

Milyen előnyöket nyújt a Cisco Hálózati Akadémia?

Az akadémiai program legfőbb értékei  az elektronikus oktatási tananyagok.

A Cisco Hálózati Akadémiák által használt számos tananyag közül iskolánkban az alábbiak oktatása zajlik:

  • 9. évfolyam: Információtechnológiai alapok tantárgy – IT Essentials tananyag

A most bevezetett új OKJ-ban a 9. évfolyam* tantárgyai között szereplő 10815-12 modul mindkét tantárgya - az információtechnológiai alapok és az információtechnológiai gyakorlat – a Cisco Hálózati Akadémia által biztosított IT Essentials tananyag használatával könnyen és színvonalasan oktatható.

  • 10-12. évfolyam: Hálózati ismeretek I. tantárgy – CCNA tananyag

Az akadémiai rendszer másik fontos tananyaga a CCNA, melynek első két szemesztere teljes egészében megfeleltethető a 10-12. évfolyamon* tanítandó hálózati ismeretek I. nevű tantárgynak.

  • 13. évfolyam, informatikai rendszergazda szakma: Hálózati ismeretek II. tantárgy – CCNA tananyag

A rendszergazdák hálózati ismeretek II. nevű tantárgya a 13. évfolyamon* a CCNA harmadik és negyedik szemesztere segítségével tanítható.

Kétéves szakképzés keretén belül 13-14. évfolyamon az alábbiak szerint alakul az oktatás:

  • 13. évfolyam: Információtechnológiai alapok, Hálózati ismeretek I. tantárgy
  • 14. évfolyam: Hálózati ismeretek II. tantárgy

 

A fenti tananyagok segítségével olyan ismereteket tudunk nyújtani diákjaink, hallgatóink számára, ami egyébként az oktatási piacon csak sok százezer forintos tanfolyamokon szerezhető meg.

 

Az akadémiai oktatásról bővebben a magyarországi képviselet hivatalos weboldalán tájékozódhat!

http://netacad.hu/ciscohalozatiakademia

http://netacad.hu/okj

 

Találatok: 9169