X - Közösségi Szolgálat

Kategória: Tartalom Módosítás: 2022. november 13. vasárnap Megjelent: 2014. október 09. csütörtök

Iskolánk a Köznevelési törvény előírásainak értelmében a 2012-13-as tanévtől szervezi meg diákjai számára az iskolai közösségi szolgálatot. Az Iskolai Közösségi Szolgálat lehetővé teszi, hogy a diákok felderítsék saját környezetükben milyen lehetőségek adódnak a rászorulók megsegítésére vagy az aktív állampolgárság egyéb tevékenységeire. Egyben lehetőséget biztosít arra, hogy mindenki fejlessze a képességeit, bővítse az ismereteit, felülvizsgálja sztereotípiáit, keresse az önkifejezés, az alkotás útjait saját maga számára.

 

A diákok végezhetnek önkéntes tevékenységet civil szervezetnél vagy saját szervezésben is csoportosan vagy akár egyénileg, a lényege, hogy a tevékenység a helyi közösség érdekeit szolgálja. Lehet ez például gyermekekkel foglalkozó szervezeteknél kreatív foglakozások tartása, fogyatékos személyeknek kulturális és sportprogramok szervezése vagy idősek látogatása, de akár egy közösségi épület felújítása vagy állatok gondozása is.

A közösségi szolgálat során a diákok újonnan szerzett kompetenciákat és a későbbi munkakeresés során hasznos készségeket sajátítanak el.

A közösségi szolgálat kötelező 50 óráját a 9-11 évfolyam során teljesíthetik tanulóink. A teljesített óráikat a Közösségi szolgálati naplóban a szolgálati helyen rögzítik, az órák összesítését az osztályfőnök végzi. Minden fogadó szervezetnél helyi mentor, valamint egy iskolai összekötő felügyeli, segíti a feladatok elvégzését. A szervezési feladatok ellátását az iskolai koordinátorral együtt az összekötő pedagógusok látják el.

 

Amennyiben kérdéseik vannak, forduljanak az iskolai koordinátorhoz (Tóth Ágnes Katalin 82/552043, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), valamint az osztályfőnökökhöz.

 

Amennyiben Ön fogadó szervezetként szívesen segítené a diákok közösségi szolgálatát, kérem erre a linkre kattintva az együttműködési megállapodást szíveskedjenek az Önökre vonatkozó részek (ezeket piros színnel jelöltük) kitöltése után az iskolai koordinátor címére e-mailben megküldeni vagy kitöltve 2 példányban postai úton vagy személyesen az intézmény titkárságára eljuttatni.

 

Fontos! A tanulóink együttműködési megállapodás hiányában történő munkavégzését nem tudjuk elfogadni és igazolni, ezért a tanulói jelentkezéseket mindenképpen meg kell előznie az együttműködési megállapodás aláírásának.

 

A közösségi szolgálatok alatt készült képek itt tekinthetők meg!

Attachments:
FileDescriptionFile size
Download this file (Jelentkezesi_lap_nyar.doc)Jelentkezesi_lap_nyar.doc 25 kB
Download this file (jogszabalyi_h.docx)jogszabalyi_hJogszabályi háttér23 kB
Download this file (szuloi_l.doc)szuloi_lszülői levél34 kB
Találatok: 18140