Ecdl Viszgaközpont

Kategória: Tartalom Módosítás: 2018. január 09. kedd Megjelent: 2014. október 08. szerda

 Iskolánk 2003-ban csatlakozott az ECDL (Európai Számítógép-használói Jogosítvány) vizsgaközpontok közé.

 

Az ECDL vizsgáról röviden

Az ECDL (European Computer Driving Licence), az Európai Unió által támogatott, egységes európai számítógép-használói bizonyítvány, amely Európa szerte egységes, szabványos módon igazolja a számítógép használatával kapcsolatos felhasználói ismereteket.

A vizsgázás menete

A jelentkezőnek, a vizsgák megkezdése előtt, vizsgakártyát kell vásárolnia. Erre a kártyára vezetjük fel a sikeresen letett vizsgákat. Az ECDL bizonyítvány megszerzéséhez 4 kötelező és 3 választható modul anyagából kell eredményes vizsgát tenni, melyet az első sikeres vizsgától számított (legfeljebb) három éven belül kell teljesíteni. A sikeres modulvizsgák után a kártyát eljuttatjuk az ECDL irodába, ahol kiállítják a vizsgázónak az ECDL bizonyítványt.
A vizsgák időtartama 45 perc. Ugyanazon a napon több modulból is lehet vizsgát tenni. A vizsgák az egyes témakörökből tetszőleges sorrendben tehetők le.

 

Vizsgamodulok

 

  1. Számítógépes alapismeretek (kötelező)
  2. Online alapismeretek (kötelező)
  3. Szövegszerkesztés (kötelező)
  4. Táblázatkezelés (kötelező)
  5. Adatbázis-kezelés
  6. Prezentáció
  7. Képszerkesztés
  8. Webszerkesztés
  9. IT Biztonság

 

Az ECDL START vizsgáról röviden

Az ECDL START lényege, hogy az ECDL végbizonyítvány megszerzéséhez szükséges 7 modul helyett kezdetben elegendő 4 modulvizsgát tenni ahhoz, hogy bárki hozzájuthasson az informatikai tudást igazoló ECDL START bizonyítványához. A 4 modul közül a Számítógépes alapismeretek, Online alapismeretek, Szövegszerkesztés kötelező, a maradék 6 modul közül 1 szabadon választható.

 

Vizsgaidőpontok

Vizsgákat hétköznap 15 órai kezdettel előre egyeztetett időpontokban tartunk. A vizsgát csak megfelelő létszám (minimum 10 fő) esetén áll módunkban megtartani. Az aktuális vizsgaidőpontokról érdeklődjön a 70/7792113-as telefonszámon vagy az iskola titkárságán a 82/553-042-es számon, illetve emailben az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

 

ECDL vizsgák díja

 

Az ECDL vizsga díjtételei:

ECDL vizsgakártya díja:

 

- alapdíj:

7 500 Ft

- nappali tagozatos diákoknak:

5 500 Ft

ECDL Start vizsgakártya díja:

 

- alapdíj:

6 000 Ft

- nappali tagozatos diákoknak:

4 500 Ft

Vizsgadíj modulonként:

 

- hallgatóinknak:

1 800 Ft

- nappali tagozatos diák számára:

1 800 Ft

- felnőttek számára:

3 000 Ft

 

 

  Vizsgáztató:

Mesterné Subicz Erika

 

Az ECDL egységes nemzetközi szabályok alapján működő moduláris vizsgarendszer, amelynek bevezetésével, terjesztésével, minőségbiztosításával és teljes körű ellenőrzésével kapcsolatos valamennyi jog Magyarországon a Neumann János Számítógép-tudományi Társaságot (továbbiakban: NJSZT ECDL Iroda) illeti. A központ weboldala elérhető ITT.

 

 

Találatok: 298239